Instrukcja post臋powania z daniami obiadowymi

 

Wszystkie zupy:
Zalecamy podgrzewa膰 w garnku na wolnym ogniu. G臋ste zupy mog膮 wymaga膰 dodania odrobiny wody aby nie odparowa艂y za bardzo. Podczas podgrzewania nale偶y miesza膰 potraw臋 co jaki艣 czas. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Sosy:
Zalecamy podgrzewa膰 w garnku na wolnym ogniu. Mog膮 one wymaga膰 dodania odrobiny wody aby nie odparowa艂y za bardzo. Podczas podgrzewania nale偶y miesza膰 potraw臋 co jaki艣 czas. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Ziemniaki gotowane:
Zala膰 wrz膮tkiem i gotowa膰 5 minut na wolnym ogniu. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Ziemniaki pieczone, talarki
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160°C. Danie powinno by膰 gor膮ce po ok. 10-15 minutach. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Kluski 艣l膮skie, kopytka
wrzucamy do gotuj膮cej si臋, osolonej wody z odrobin膮 oleju, gotujemy na 艣rednim ogniu ok. 2 minut po wyp艂yni臋ciu na powierzchni臋. Nie zaleca si臋 podgrzewania w mikrofali.

 



Ry偶, puree, kasze, dodatki warzywne na ciep艂o
Wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy temperatur臋 100-120 st C i podgrzewamy pod przykryciem ok. 10-15 min od osi膮gni臋cia ustalonej temperatury przez piekarnik. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Roladki wo艂owe, pol臋dwiczki z pieprzowym, w pol臋dwiczka z pieczeniowym, karczek w chranowym, karczek w ciemnym
Zalecamy podgrzewa膰 mi臋sa w garnku z dodakiem sosu na wolnym ogniu. Mog膮 one wymaga膰 dodania odrobiny wody aby nie odparowa艂y za bardzo. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.
 



Roladk z pistacjami, sakiewki z boczkiem, schab z podgrzybkami, roladka z indyka ze szpinakiem, roladka ze schabu z gruszk膮,  devolai, karczek z cebulk膮, kaczka z warzywami, filet w cie艣ce fr, 艂oso艣 w parmezane, limanda na szpnaku, pstr膮g z warzywami, bak艂a偶anz fet膮, zapiekanka ze szpnaku, nale艣niki, kusks z cukini膮
Zaleca si臋 nagrza膰 piekarnik do 100-120°C i wstawi膰 potraw臋. Danie powinno by膰 gor膮ce po ok. 15 minutach. Je艣li chcemy uzyska膰 chrupi膮c膮 skórk臋 to po 10 minutach zwi臋kszamy temperatur臋 do 180°C. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Indyk z boczkiem, flash royal, kaczka z pieprzowym, medalion z 偶urawin膮, 艂oso艣 z sosem, dorsz w pomidorach
„Mi臋sa” podgrzewamy osobno i sosy osobno. Zaleca si臋 nagrza膰 piekarnik do 100-120°C i wstawi膰 potraw臋. Danie powinno by膰 gor膮ce po ok. 15 minutach. Sos podgrzewa膰 w garnku na wolnym ogniu. Mo偶e on wymaga膰 dodania odrobiny wody aby nie odparowa艂y za bardzo. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

 



Gulasz na czerwonym winie
podgrzewamy w garnku na wolnym ogniu. Mo偶e wymaga膰 dodania odrobiny wody aby nie odparowa艂 sos za bardzo. Podczas podgrzewania nale偶y miesza膰 potraw臋 co jaki艣 czas. Mo偶na podgrzewa膰 w kuchence mikrofalowej.

Tarcza antykryzysowa PFR