Wszystkie zupy:
Zalecamy podgrzewać w garnku na wolnym ogniu. Gęste zupy mogą wymagać dodania odrobiny wody aby nie odparowały za bardzo. Podczas podgrzewania należy mieszać potrawę co jakiś czas. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Sosy:
Zalecamy podgrzewać w garnku na wolnym ogniu. Mogą one wymagać dodania odrobiny wody aby nie odparowały za bardzo. Podczas podgrzewania należy mieszać potrawę co jakiś czas. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Ziemniaki gotowane:
Zalać wrzątkiem i gotować 5 minut na wolnym ogniu. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Ziemniaki pieczone, talarki
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160°C. Danie powinno być gorące po ok. 10-15 minutach. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Kluski śląskie, kopytka
wrzucamy do gotującej się, osolonej wody z odrobiną oleju, gotujemy na średnim ogniu ok. 2 minut po wypłynięciu na powierzchnię. Nie zaleca się podgrzewania w mikrofali.
Ryż, puree, kasze, dodatki warzywne na ciepło
Wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy temperaturę 100-120 st C i podgrzewamy pod przykryciem ok. 10-15 min od osiągnięcia ustalonej temperatury przez piekarnik. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Roladki wołowe, polędwiczki z pieprzowym, w polędwiczka z pieczeniowym, karczek w chranowym, karczek w ciemnym
Zalecamy podgrzewać mięsa w garnku z dodakiem sosu na wolnym ogniu. Mogą one wymagać dodania odrobiny wody aby nie odparowały za bardzo. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Roladk z pistacjami, sakiewki z boczkiem, schab z podgrzybkami, roladka z indyka ze szpinakiem, roladka ze schabu z gruszką, devolai, karczek z cebulką, kaczka z warzywami, filet w cieśce fr, łosoś w parmezane, limanda na szpnaku, pstrąg z warzywami, bakłażanz fetą, zapiekanka ze szpnaku, naleśniki, kusks z cukinią
Zaleca się nagrzać piekarnik do 100-120°C i wstawić potrawę. Danie powinno być gorące po ok. 15 minutach. Jeśli chcemy uzyskać chrupiącą skórkę to po 10 minutach zwiększamy temperaturę do 180°C. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Indyk z boczkiem, flash royal, kaczka z pieprzowym, medalion z żurawiną, łosoś z sosem, dorsz w pomidorach
„Mięsa” podgrzewamy osobno i sosy osobno. Zaleca się nagrzać piekarnik do 100-120°C i wstawić potrawę. Danie powinno być gorące po ok. 15 minutach. Sos podgrzewać w garnku na wolnym ogniu. Może on wymagać dodania odrobiny wody aby nie odparowały za bardzo. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Gulasz na czerwonym winie
podgrzewamy w garnku na wolnym ogniu. Może wymagać dodania odrobiny wody aby nie odparował sos za bardzo. Podczas podgrzewania należy mieszać potrawę co jakiś czas. Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.